روش تهیه نقشه یو تی ام

 

روش تهیه نقشه یو تی ام

روش تهیه نقشه یو تی ام به این صورت می باشد که کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی با بررسی مدارک مالکیت ملک موقعیت ملک را مشخص می کند. و با استفاده از تجهیزات لازم نقشه یو تی ام ملک را تهیه می کند. کارشناس با استفاده از جی پی اس دو فرکانسه مختصات گوشه های ملک را برداشت کرده و مختصات ملک را به صورت سیستم مختصات یو تی ام بدست می آورد. و سپس نقشه یو تی ام ملک را ترسیم کرده و سپس آن را مهر و امضا می کند .

نقشه یو تی ام چیست؟

نقشه یو تی ام که غالبا در حوزه املاک کاربرد دارد، حاوی مختصاتی است که موقعیت دقیق جغرافیایی نقاط مختلف ملک را مشخص می کند. این مختصات در قالب عملیات نقشه برداری بصورت برداشت نقاط توسط مهندس نقشه بردار به کمک ابزارهایی مانند دوربین نقشه برداری یا دستگاه جی پی اس با دقت بسیار بالا، تهیه می گردد. این مختصات به منظور امور مختلفی نظیر تهیه سند رسمی ملک، تصحیح مغایرت سند، بررسی موقعیت ملک در طرح های توسعه شهری و موارد دیگر استفاده می شود.

یکی از موارد و موضوعاتی که این روز ها در ارتباط با مساله املاک در هر اداره و ارگان مرتبط با آن مانند شهرداری یا اداره ثبت و … به چشم می خورد، اصطلاحی به نام نقشه UTM می باشد . نقشه UTM نقشه ای است که به جهت مشخص گردیدن دقیق موقعیت مکانی ملک و متراژ آن به دلیل انجام کار های ثبتی من جمله متراژ مشخص، موقعیت مکانی ملک، ابعاد آن و … تهیه می گردد. نکته مهم این است که تهیه این نقشه، بر اساس مختصات جهانی صورت می گیرد و موقعیت مکانی ملک نیز بر طبق مکان یابی gps مشخص می گردد. هم چنین مطابق با مکان یابی gps مسائل دیگری از جمله، نقاط قرارگیری درخت ها، محدوده اعیانی ملک، مرز ملک و همسایگی آن با املاک مجاور نیز مشخص می گردد.

هدف از تهیه نقشه یو تی ام و کاربرد آن

در ابتدا باید این موضوع مشخص شود که نقشه UTM به چه هدفی و توسط کدام سازمان یا اداره ، خواسته شده است که معمولا به شکل زیر است:

درخواست تهیه نقشه یو تی ام توسط اداره ثبت اسناد و املاک

معمولا برای موارد زیر:

  • صدور سند رسمی ملک طبق ماده 147 برای املاک فاقد سند
  • رفع مغایرت سند
  • تفکیک یا ادغام اسناد

درخواست تهیه نقشه یو تی ام توسط شهرداری

معمولا برای موارد زیر:

  • صدور مجوز ساخت برای برخی از ملک ها
  • تعیین میزان دقیق عقب روی
  • بررسی دقیق ملک نسبت به طرح های توسعه شهرداری مانند معابر، پل و …
  • درخواست ارگان های دیگر در موارد خاص

در برخی موارد نیز ممکن است این درخواست توسط ارگان های دیگر داده شود. برای مثال اگر بر سر حد و حدود ملکی، اختلاف وجود داشته باشد. و این موضوع در اداره ثبت اسناد و املاک ، شهرداری یا ارگانهای زیربط رفع نگردیده و موضوع به دیوان عدالت اداری کشیده شود.

مزیت تهیه نقشه یو تی ام برای مالک

در حقیقت تهیه نقشه یو تی ام بیشتر از هرکسی برای مالک مزیت محسوب شده و کاربرد های زیادی برای او دارد. از نگاه کلی می‌توان گفت که مالک با تهیه این نقشه هویت مشخصی برای ملک خود ایجاد می‌کند. و امکان سوءاستفاده اشخاص دیگر را نیز به‌ اندازه قابل توجهی کاهش می‌دهد. بطور مشخص می‌توان گفت مالک با تهیه نقشه یو تی ام مزایای زیر را به دست می‌آورد :

  • استقرار ملک و تعیین موقعیت دقیق آن
  • مشخص شدن مساحت دقیق ملک جهت استفاده در قراردادهای مرتبط با ملک، اعم از اجاره و خرید و فروش آن
  • جلوگیری از بروز تعارض ملک و جابجایی مختصات آن و به حداقل رسیدن اختلافات ملک

روش تهیه نقشه یو تی ام

مدت زمان تهیه نقشه  یو تی ام و هزینه انجام آن

بطور کلی زمان دقیق و مشخصی را نمی توان جهت تهیه نقشه UTM مشخص نمود. چرا که تهیه این نقشه به عوامل مختلفی من جمله مساحت ملک، مرزهای نا منظم و… بستگی دارد . چرا که هر چقدر متراژ ملک بیشتر باشد، قطعا زمان تهیه نقشه نیز بیشتر خواهد بود. مساله دیگری که قابل توجه است در مورد تجهیزات نقشه برداری و میزان تجربه مهندس نقشه بردار است. که در تعیین مدت زمان نقشه UTM تاثیر گذار می باشد.

بطور مثال اگر تهیه نقشه یو تی ام در مورد ملکی فقط نیاز به تایید نقشه بردار نظام کاردانی یا مهندسی در مورد املاک قولنامه ای باشد، این مدت خیلی کوتاه خواهد بود. اما اگر تهیه نقشه به منظور تبدیل سند ۶ دانگ دفترچه ای ملک به سند تک برگ باشد. باید مورد تایید کارشناس رسمی دادگستری قرار بگیرد . که ظرف ۲ روز انجام می گیرد. هزینه تهیه نقشه UTM نیز بستگی به عوامل فوق الذکر دارد.

تهیه نقشه یو تی ام برای اداره ثبت

یکی از مدارک مهمی که این روزها جهت شناسایی موقعیت املاک در ادارات ثبت لازم و ضروری است، نقشه UTM می باشد. ناگفته نماند که سند تک برگ هایی نیز که توسط اداره ثبت صادر می شوند، نیز دارای این نقشه می باشند. بنابراین جهت دریافت سند، می بایست نقشه UTM تهیه شود. ذکر این نکته حائز اهمیت است که ملاک اصلی تعیین مساحت ملک در نقشه UTM، وضع موجود ملک می باشد. نقشه یو تی ام با داشتن مزایای فوق الذکر، یک نقشه کامل در جهت تعیین مشخصات و مختصات ملک می باشد. نکته مهم این است که افرادی که دارای املاک قولنامه ای یا مشاعی نیز هستند، نیازمند تهیه نقشه یو تی ام جهت انجام مراحل ثبت نام ماده ۱۴۷ قانون تعیین و تکلیف اراضی بدون سند می باشند .

مراحل درخواست صدور سند رسمی ملک

معمولا روند کار بصورت زیر است:

  • مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک شهر واقع شده ملک
  • تشکیل پرونده، ارائه مدارک هویتی و ارائه مستندات اثبات مالکیت ملک ( مبایعه نامه، وکالت، گواهی انحصار وراثت و …)
  • تهیه نقشه یو تی ام توسط نقشه بردار مورد تایید اداره ثبت
  • ارائه نقشه به اداره ثبت و پیگیری روند اداری صدور سند

مراحل درخواست صدور سند رسمی ملک

مراحل درخواست صدور سند رسمی ملک

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

اولین نفری باشید که امتیاز ثبت می کند 🙂

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما