وقتی که یک ملک دارای مالکین با سهم های برابر یا نابرابر داشته باشند. در نتیجه برای معلوم نمودن سهم هر فرد ملک به قطعات کوچک تر تقسیم می شود. به این شرایط تفکیک اراضی گفته می شود. در واقع تفکیک اراضی به جداسازی زمین به قطعات کوچک و صادر شدن سند مالکیت برای هر قطعه گفته می شود. افراز عملیاتی است که فقط برای املاک و اراضی مشاعی انجام می شود تا در نتیجه سهم مالکین این اراضی مشخص و جدا شود. افراز برای جداسازی سهم شرکا از ملک مشاعی انجام می گیرد.
در خواست افراز ممکن است به صورت اجباری از طریق دادگاه ها پیگیری شود و یا توافقی با مراجعه به اداره ثبت اسناد در خواست افراز داده می شود. برای تهیه نمونه نقشه تفکیکی زمین می توان به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه نمود. برای تهیه این نقشه ابتدا نقشه یو تی ام از اراضی تهیه می شود.
تفکیک و افراز اراضی
با توجه به ماده 150 قانون ثبت مرجع در خواست تفکیک اداره ثبت اسناد می باشد. در واقع تفکیک به معنی تجزیه و تقسیم ملک به قطعات کوچک تر می باشد. تفکیک برای اراضی مشاعی و غیر مشاعی قابل انجام است. افراز اما تعریف متفاوتی دارد و با انجام افراز سهم هر یک از مالکین مشاعی از ملک معلوم می شود. افراد برای اراضی مشاعی انجام می شود و به صورت اجباری و اختیاری قابل انجام می باشد. انجام افراز با مراجعه به اداره ثبت اسناد دنبال می شود. همچنین در صورتی که یکی از مالکین در خواست افراز داشته باشد در نتیجه انجام افراز به دستور مراجع قضایی انجام می شود.
صورت مجلس تفکیک
در صورتی که نیاز به تفکیک زمین و تقسیم آن به قطعات کوچک تر را داشته باشید. در نتیجه بعد از انجام آن لازم است مدارکی را به هنگام تنظیم سند به دفتر اسناد ارائه داد. همچنین به غیر از تقسیم نامه لازم است صورت مجلس تفکیکی ملک نیز تهیه و ارائه شود. در واقع با انتقال قطعه از آن به غیر با انتقال سهم مشاعی به شریک دیگر، حدود اربعه ملک و سهم مشاعات هنگام انتقال مشخص می شود.
چه زمانی انجام افراز ممکن نیست؟
افراز به تقسیم ملک مشاعی گفته می شود و با انجام آن سهم هر یک از مالکین از ملک مشاعی معلوم می شود. و جداسازی می شود.
نسبت به ملک مشاعی که برای آن سند مالکیت معارض صادر شده است تا زمانی که رفع تعارض نشده است اقدام به افراز نخواهد شد. مطابق ماده 591 قانون مدنی اگر مالی به دلیل ایجاد ضرر قابل تقسیم نباشد. فروخته می شود. تا در نتیجه بهای آن به نسبت سهم شرکا تقسیم شود. برای انجام افراز اراضی مراجعه به یک فرد متخصص ضروری خواهد بود.
تفکیک و افراز اراضی کشاورزی
به طور کلی تفکیک اراضی کشاورزی، باغات الاصول ممنوع می باشد. مگر با رعایت قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی، اقتصاد مصوب سال 1385 ممکن می باشد. در واقع تعیین حد نصاب فنی و اقتصادی اراضی بر اساس قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی پیش بینی شده است. کشاورزی و باغی برای هر منطقه ای مساحت خاصی را برای تفکیک و افراز ممنوع می باشد. برای این اراضی در صورتت تقاضا، سند مشاعی صادر و نقل و انتقال اسناد مشاعی بلامانع است.
در صورتی که مجاز به تفکیک و افراز اراضی باشید لازم است بعد از ثبت در خواست برای انجام آن به یک فرد متخصص مراجعه نمود. کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی می تواند عملیات افراز و تفکیک را بر عهده بگیرد.
تفکیک و افراز چه تفاوت هایی دارند؟
برخی از افراد تفکیک و افراز را مترادف هم می دانند اما لازم به ذکر است که از منظر قانون تفکیک عبارت است از تقسیم مال غیر منقول به قطعات کوچک تر می باشد. در واقع به جهت تقسیم اراضی 5000 متر مربع به قطعات 200 متری تفکیک اراضی انجام می شود. با انجام تفکیک انتقال قطعات تفکیک شده به صورت جدا جدا انجام می شود. برای صدور سند مفروزی برای هر قطعه و باطل شدن سند اولیه تقسیم نامه تنظیم می شود. برای انجام تفکیک اراضی حتما نباید اراضی غیر منقول مشاعی باشد. و افرادی که مالک اراضی غیر مشاعی بزرگ می باشند می توانند اراضی خود را به قطعات کوچک تر تبدیل کنند.
برای انجام افراز حتما لازم است ملک مشاعی باشد و برای انجام تقسیم ملک غیر مشاعی این اصطلاح به کار نمی رود. بنابراین اگر ملک مشاعی تفکیک شود حالت اشاعه و اشتراک آن از بین نخواهد رفت. بعد از تفکیک اراضی شرکای هر قطعه نسبت به سهم خود مالکیت دارند. برای مثال اگر زمینی به مساحت 5 هزار متر بین دو نفر به طور مساوی مشترک باشد در نتیجه زمین به قطعات مساوی تفکیک می شود. هر یک از شرکا سه دنگ را صاحب می شوند. در نتیجه افراز
ملک از حالت افراز خارج می شود.
تفکیک و افراز اراضی کارشناس دادگستری
ممکن است فردی مالک یک زمین باشد و به دلیل وسعت زیاد اراضی خواهان تقسیم اراضی به بخش های کوچک تر باشد. در نتیجه انجام تفکیک اراضی ضروری خواهد بود. انجام تفکیک اراضی صورت می گیرد تا اراضی به بخش های کوچک تجزیه شود. بعد از ثبت در خواست در اداره ثبت اسناد انجام تفکیک اراضی ممکن می باشد. این عملیات برای اراضی مشاعی و غیر مشاعی قابل انجام است. افراز تفاوتی که با تفکیک دارد این است. که به اندازه سهم هر یک از شرکای اراضی به منظور مشخص شدن سهم هر یک از شرکا و جداکردن آن از حالت مشاعی انجام می شود. افراز فقط و فقط برای املاک مشاعی انجام می شود.
نمونه نقشه تفکیکی زمین توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی قابل تهیه می باشد. کارشناس رسمی دادگستری برای انجام این عملیات ها ابتدا نقشه ای از اراضی با مختصات یو تی ام تهیه می کند. تا ابعاد و مساحت دقیق ملک حاصل شود و سپس طرح تفکیکی برای تقسیم اراضی ترسیم می شود. و سپس این طرح روی زمین جانمایی خواهد شد. و این عملیات با مشخص شدن هر قطعه روی زمین انجام می شود.

شرکت فنی مهندسی رادین مپ، متشکل از گروه کارشناسان رسمی دادگستری، نقشه برداری و امور ثبتی فعال در تمام زمینه های امور ثبتی اعم از تهیه نقشه های (UTM) یو تی ام ادارات ثبت و شهرداریها و جانمایی پلاک های ثبتی سند های قدیمی دفترچهای و شاهنشاهی و تعیین موقعیت دقیق املاک و همچنین تفسیر عکس های هوایی برای سازمان های دولتی و قضایی و انجام کلیه استعلامات ملکی و امور فنی ملک با استفاده از بروزترین تجهیزات و مجرب ترین کارشناسان آماده ارائه خدمات به متقاضیان می باشد.
برای اخذ مشاوره رایگان و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید
09129277534 — 02166398316
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.